CONTACT   +31 (0)46-474 44 67

Omgekeerde osmose

Omgekeerde osmose is een proces waarbij ongewenste stoffen worden verwijderd door een membraan dat de eigenschap bezit enkel zuiver water door te laten. Ongewenste stoffen kunnen o.a. zijn: bezinksel, ijzer, bijsmaak/chloor, lood, sporen, kwik, nitraat/nitriet, natrium en zouten, ammoniak, looizuur, sulfaat, magnesium en anderen.

Het omgekeerde osmose-systeem omvat over het algemeen de volgende onderdelen:
– een voorfilter die grove onzuiverheden verwijdert welke het systeem kunnen beschadigen.
– een apparaat dat het te behandelen water onder druk brengt.
– één of meerdere modules als steunpunten voor het membraan en die tegelijk de verschillende water stromen sturen.
– een verdeellijn, met al dan niet een actieve koolstoffilter.

Het resultaat: kristalhelder glaswerk en water met een onwaarschijnlijk hoge zuiverheidsgraad en een superieure kwaliteit.

Omgekeerde osmose unit

Graag willen wij u voorstellen aan de omgekeerde osmose RO-unit: de Demitec 401. Deze bijzonder compacte unit heeft een capaciteit van 150 liter per uur. Door zijn kleine afmeting is hij makkelijk te installeren voor bijvoorbeeld de onderbouw van een glasspoelmachine, vaatwasser (of beiden), aangevuld met druktank of voorraad vat.

De RO-unit kan een interessante toevoeging aan uw huidige apparatuur zijn. Hij kan namelijk voor een aanzienlijke en structurele kostenbesparing zorgen. De arbeidsuren (en dus ook de arbeidskosten) zullen beter besteed worden omdat er minder tijd nodig zal zijn voor het poleren van glazen en bestek of porselein…

Alle voordelen op een rijtje

  Zeer compact model

  Beperkte onderhoudskosten

  Géén extra filters nodig

  Géén poleerwerk

  Schone vaat

  Hygiëne

  Automatische regeneratie

  Lage investeringskosten

  Direct zuiver water